KUMRU

Turecka kanapka ze smażoną kiełbasą, wędlinami, serem i innymi dodatkami. Dobra nie tylko na śniadanie, ale i przekąskę w ciągu dnia. Kumru robi się z podłużnej, szerokiej bułki z sezamem. W Polsce możemy mieć z tym problem...Albo są długie, ale wąskie bagietki, albo krótkie z sezamem. A może jednak trafimy na coś podobnego:)? Bez względu na to jakiej buły użyjemy kanapka powinna wyjść smaczna. 

Składniki:
- 4 bułki 
- sucuk (lub inna kiełbasa wołowa lub z indyka)
- salam (można zastąpić szynką wołową lub wołowym pepperoni)
- parówki
- kaşar peyniri, dil peyniri (można zastąpić salami lub kozim)- ogórek konserwowy lub kiszony
- olej
- masło

Sposób przygotowania:
Bułki przekrawamy na pół, smarujemy masłem i podgrzewamy chwilkę w piecu aby były chrupiące. Parówki kroimy wzdłuż na plasterki i smażymy z plastrami salami i sucuka. Jeżeli nie dostaniemy wołowej kiełbasy ten składnik można pominąć. Usmażone wędliny nakładamy szybko do bułek i kładziemy plaster sera żeby się rozpuścił. Dodajemy ogórka i ketchup lub majonez.




3 komentarze:

  1. A jeszcze tutaj dodam, że świetnie wygląda ta wielka kanapka ze skromną colą light :D

    OdpowiedzUsuń
  2. widocznie, ktoś chciał oszczędzić na kaloriach ;))) może to i chamskie połączenie, ale ta kanapka plus cola (nie light) jest super:) !!

    OdpowiedzUsuń
  3. ta buła musi być super na pewno spróbuję kiedyś:)

    OdpowiedzUsuń