Pasta z czarnych oliwek - jak hiszpańskie tapenade. Już mam przed oczami śniadanie :) -świeże chrupiące bułki i zeytin ezmesi zaraz obok pasty tahin z pekmezem:)
Składniki:
- 250 g czarnych oliwek bez pestek
- 5 - 6 łyżek oliwy z oliwek
- 2 ząbki czosnku
- sól, pul biber, isot
Sposób przygotowania:
Zmiksować oliwki z oliwą i czosnkiem, a następnie dodać przyprawy. Można dorzucić łyżeczkę kaparów, trochę tymianku oraz sok z cytryny.
Jako wielbicielce tak zwanych kuchni świata, chcącej odkryć tureckie smaki, Pani blog bardzo mi się podoba, ale patrząc na te wkurzone warzywa, mówiące mi, że mam się pieprzyć, chcę zapytać: czy to, że czegoś nie jem jest wystarczającym powodem, by mnie obrażać?
OdpowiedzUsuńPozdrawiam
Zuzanna