
Składniki:
- 1 kg cukini
- 400 g mięsa mielonego
- duża cebula
- łyżka koncentratu pomidorowego lub pomidor
- łyżka koncentratu paprykowego
- 3/4 szklanki ugotowanej cieciorki
- sól, pieprz, kmin, mięta
sos:
- jogurt
- czosnek
Przygotowanie:
Wydrążamy miąższ z cukinii i obsmażamy je ze wszystkich stron aż zmiękną. Podsmażamy mięso z cebulką, cieciorką i innymi dodatkami. Nadziewamy cukinie, kładziemy do naczynia żaroodpornego lub na blachę, podlewamy sosem z koncentratu pomidorowego i wody (szklanka wody, 1/3 szklanki koncentratu). Jeśli nie chcemy sosu pomidorowego cukinie skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200'C.
Wydrążamy miąższ z cukinii i obsmażamy je ze wszystkich stron aż zmiękną. Podsmażamy mięso z cebulką, cieciorką i innymi dodatkami. Nadziewamy cukinie, kładziemy do naczynia żaroodpornego lub na blachę, podlewamy sosem z koncentratu pomidorowego i wody (szklanka wody, 1/3 szklanki koncentratu). Jeśli nie chcemy sosu pomidorowego cukinie skrapiamy oliwą. Pieczemy ok. 20 minut w temperaturze 200'C.
W końcu kolejny przepis ! Już zwątpiłem, że będzie coś nowego. Jedyny blog, który przeglądam. Czekam na więcej. Pozdrówki !
OdpowiedzUsuńDzięki:) pomysły się wyczerpały, ale już zebrałam sporo nowych i będę je realizować :)
OdpowiedzUsuńprzejrzałam całego Twojego bloga :) genialne przepisy! pozdrawiam :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :) cieszę się, że się przydaje mój blog. Pozdrowionka :)
OdpowiedzUsuńSerdecznie zapraszam Twój blog do nawiązania współpracy z Mikserem Kulinarnym:
OdpowiedzUsuńhttp://zmiksowani.pl
Nie wiem czy wiesz, ale Mikser Kulinarny jest serwisem zrzeszającym polskie blogi kulinarne. Obecnie posiada ponad 4 000 blogów w bazie, z których pobrał już ponad 600 000 przepisów kulinarnych. Nasz serwis jest jednym z najpopularniejszych serwisów kulinarnych w Polsce. Dzięki nam, fani kuchni utworzyli już ponad 25 000 wirtualnych książek kulinarnych, w których zapisali ponad 400 000 przepisów do wypróbowania na później! Twoje przepisy też mogą się w nich znaleźć :)
pozdrawiam!
Tureckie potrawy są przepyszne. Każde wakacje poza zwiedzaniem, to również dla nas testowanie potraw. Od siebie polecamy turecki przysmak Lokum. Na https://riwieraturecka.pl/ poczytać możecie o potrawach tureckich i Sut receli także jest na liście.
OdpowiedzUsuń