ISPANAK BORANİ

Kolejna sałatka z jogurtem, tym razem ze szpinaku. 

Składniki:
- 0,5 kg szpinaku (mrożonka)
- 1 łyżka mąki
- 1 szklanka mleka
- 5 ząbków czosnku
- 350g jogurtu 
- ser kaşar lub parmezan (tarty)
- oliwa
- 2 łyżki masła
- sól, pieprz


Sposób przygotowania:

Na patelni rozgrzać oliwę i podsmażyć szpinak z czosnkiem. W garnku rozpuścić masło, dodać mąkę i wymieszać, a następnie dodać mleko. Kiedy zacznie gęstnieć dodajemy podsmażony szpinak i ser. Doprawić solą i pieprzem. Kiedy nieco wystygnie dodajemy jogurt, mieszamy lub kładziemy na szpinak i gotowe:). Możemy przyozdobić sosem z rozpuszczonego masła z koncentratem i pul biberem.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz