KUCHNİA TURECKA
ŞIHILMAHŞİ
›
Nadziewane cukinie. Różnią się od tradycyjnych kabak dolması sposobem przygotowania i składem nadzienia. Tradycyjna dolma jest gotowana, a w...
6 komentarzy:
KABAK MÜCVERİ
›
Przepyszne placuszki z cukini. Są delikatniejsze niż ziemniaczane, a ich przygotowanie jest strasznie szybkie i proste. Składniki: 2 ...
2 komentarze:
HASAN PAŞA KÖFTESİ
›
Kawał mięcha, gotowane ziemniaki + jarzynka?? O NIE!! Niektórzy naprawdę pozbawieni są wyobraźni i istnieje dla nich tylko jeden szablon na ...
4 komentarze:
SOĞAN YAHNİSİ
›
Kolejna potrawa dla fanów cebuli:) Konkretny gulasz z dużą ilością cebuli. Składniki: 500 g jagnięciny lub miękkiej wołowinki 700 g ce...
5 komentarzy:
LAZ BÖREĞİ
›
Jest to specjalność z rejonu Morza Śródziemnego. Delikatne ciasto z mlecznym nadzieniem. Na pierwszy rzut oka przypomina napoleonkę :). Cias...
1 komentarz:
ZERDE
›
Deser ryżowy pochodzenia kurdyjskiego, specjalność regionu Mardin. Składniki: 6-7 szklanek wody 2 szklanki cukru 1 szklanka ryżu 3 ł...
2 komentarze:
HÜRREM SULTAN KEBABI
›
Dawno nie było nic mięsnego...bardzo nie ładnie! Nie zależy mi na tym, aby wegusom podobał się mój blog, a więc czasu wrzucić coś dla ludzi....
5 komentarzy:
KIZARMIŞ DONDURMA
›
Niezwykle pyszny i oryginalny sposób podania - SMAŻONE LODY :) Składniki: 0,5 kg lodów waniliowych białko z dwóch jajek 1 szklanka p...
1 komentarz:
PİYAZ
›
Nawet w kuchni tureckiej są rzeczy, których nie przełknę :) Piyaz to sałatka z białej fasoli, do której mam wstręt...i na dodatek pietruszka...
1 komentarz:
ÇİNGEN SALATASI
›
Sałatka cygańska czyli świeże warzywka z dodatkiem twarogu. Dobra propozycja na śniadanie:) Składniki: 150 g sera çökelek lub lor (w...
1 komentarz:
›
Strona główna
Wyświetl wersję na komputer